Onderhoud

Het onderhouden van je tegels

Ons advies houdt niet op bij het kiezen van de best passende tegel. Zodra we samen iets moois hebben gemaakt, willen we natuurlijk ook dat dat zo lang mogelijk mooi blíjft. Daarom leggen we jou graag uit hoe jij op de juiste manier je wand- en vloertegels kan reinigen, beschermen en onderhouden.

Maar waarom is er onderhoud nodig? Dit voorkomt vlekken en strepen op de tegels. Met enig onderhoud blijven de tegels een stuk langer mooi en heb je er uiteindelijk veel meer profijt van. Het is daarnaast ook belangrijk wat voor soort tegels jij gaat onderhouden omdat de onderhoudsadviezen voor geglazuurde en ongeglazuurde tegels verschillen.

Wat is het verschil? Geglazuurde tegels hebben twee lagen die duidelijk te zien zijn aan de zijkant van de tegel. Deze twee lagen bestaan uit de biscuitlaag en de glazuurlaag. Ongeglazuurde tegels hebben geen glazuurlaag. Deze tegels hebben een natuurlijke uitstraling zonder patroon. Hierdoor komen ze eenvoudiger over.

Weet je niet welke soort tegels je hebt? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

  Geglazuurde tegels    Ongeglazuurde tegels

Wist je dat je bij ons een moodboard kunt aanmaken?

moodboard

Overal op onze site staan afbeeldingen van prachtige tegels en sfeerbeelden. Ga met de cursor op de afbeelding staan die je mooi vindt en klik op het hartje dat tevoorschijn komt. Nu heb je de afbeelding toegevoegd aan jou unieke moodboard!

maak een moodboard aan