Portugese (patroon, cement) Tegels –

De Portugese tegels of patroontegels worden steeds meer ontdekt en is een unieke trend van 2022. Deze tegel kan zowel op de vloer als op de muur door de perfecte accenten in elke ruimte. De tegel werd eerst alleen gebruikt voor in de badkamer, maar breidt zich steeds meer uit naar bijvoorbeeld gangpaden of keukenvloeren en -wanden. Hiermee laat je gelijk de creatieve kant zien van jouw ruimte door de speciale prints en frisse kleuren. Door de enorme diversiteit in het aanbod is er voor elke smaak wel een passende print of kleur. De mogelijkheden met deze tegels zijn dus eindeloos.

Maar waarom zijn deze tegels nou zo populair?

  • Bedoeld om een statement te maken in de hal of gang. Het komt vaak voor dat mensen het lastig vinden om de gang of hal te stylen. Dit zijn ruimtes waar je kort verblijft, maar die tegelijkertijd wel het visitekaartje van je woning zijn. Daarom werden Portugese tegels vroeger enkel in de hal gebruikt. Hoe groter de hal, hoe mooier het effect. Met een Portugese tegel creëer jij direct een stijlvolle uitstraling voor jouw woning.
  • Er zijn ontzettend veel kleurschakelingen. Hierdoor is vrijwel ieder patroon uniek en vind je altijd wel een kleurencombinatie die bij jou en de rest van de woning past.
  • Ben je dol op het retro-effect in huis? Dan zijn Portugese tegels uitermate geschikt! Ze geven je direct de uitstraling die je nodig hebt om jouw woning in heerlijke sferen uit te drukken.
  • Rustieke uitstraling
  • Kan in combinatie met vloerverwarming gelegd worden.
  • Na het impregneren van de vloer heeft deze relatief weinig onderhoud. Het onderhoud is vergelijkbaar met iedere andere vloer. Denk aan incidenteel dweilen en stofzuigen.

Waar en hoe kan ik de Portugese tegels toepassen?

Portugese (cement)tegels kunnen als vloertegel en als wandtegel toegepast worden. De combinaties zijn eindeloos en zorgen altijd voor een uniek geheel. Het komt ook vaak voor dat de Portugese tegel gecombineerd wordt met een effen (keramische) tegel. Keramische Portugese tegels kunnen ook op de vloer en de wand toegepast worden, tenzij de tegeltjes geglazuurd zijn. De geglazuurde varianten zijn enkel geschikt voor de wand. Portugese tegels worden toegepast in allerlei ruimtes, maar ze zijn vooral populair in relatief kleine ruimtes zoals een hal, toilet, badkamer en keuken. In bedrijfspanden (horeca, hotels) worden Portugese tegels wel vaker als groter oppervlak toegepast omdat het daar meer mag opvallen. De combinatie van verschillende tegeltjes zorgt voor een speelse en unieke uitstraling

Interesse in de Portugese tegels en benieuwd hoe ze eruit zien? Kom langs en neem gerust contact met ons op!

TIP: Bekijk ons Instagram account op hoogtepunten voor foto’s en filmpjes hierover!