Handvorm wandtegels –

Wat zijn handvorm tegels?
Zoals je misschien al aan de naam kan zien zijn handvorm tegels, tegels die met de hand gemaakt zijn. Doordat ze met de hand gemaakt zijn wijkt iedere tegel van elkaar af, waardoor er een klassieke en authentieke uitstraling ontstaat. Handvorm tegels zijn herkenbaar aan de licht golvende randen om de tegel heen.
Door de grote keuze in handvorm tegels kun je ze in iedere ruimte toepassen. Plaats ze op de wand in jouw badkamer, op de achterwand van jouw keuken of in je gehele toiletruimte. Gebruik ze als mooie achtergrond tegel of als die echte eyecatcher met super veel unieke kleuren. De keuze in maten, kleuren, vormen en soorten zijn reuze waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.

Sfeervolle wandtegels
Handvormen zijn prachtige en super unieke tegels om op de wand te plaatsen. Ze geven elke wand een speciale kleur en structuur waardoor ze hun eigen karakter en eigenschappen weergeven. Dé ideale tegels om een ruimte, jouw persoonlijke sfeer te geven. Door de gave kleuren en de licht golvende uitstraling die deze tegel biedt passen deze tegels bij elke stijl die je maar kan bedenken. Hou je meer van een aandachtige, moderne, en frisse uitstraling? Ga dan voor een witte wandtegel in een vierkante of rechthoekige vorm. Maar wil je een chique landelijke uitstraling? Probeer dan zwarte handvormen met houtlook tegels. Op diezelfde manier kunt u ‘spelen’ met allerlei kleuren (handvorm) tegels. Zo krijgt uw huis precies die unieke uitstraling die bij u past.

Zelliges uit Marokko
Ook de Marokkaanse zelliges zijn een goed voorbeeld van een handvorm tegels. Deze tegel wordt met de hand gemaakt van ongeraffineerde, natuurlijke klei uit de Fez-regio. De klei wordt gedroogd in de open lucht voordat hij de oven in gaat. De tegels krijgen een laag glazuur in meerdere tinten. Dat glazuur varieert van transparant tot ondoorzichtig en van parelmoer tot gemetalliseerd.
Zelliges kunnen in verschillende vormen en maten worden gesneden, maar de traditionele maat is 10×10 cm. Ook van deze tegel is het oppervlak onregelmatig, net als de rand, waardoor elke tegel uniek is.

Wij hebben sinds kort een nieuwe prachtige bok met de nieuwste, uniekste en mooiste handvorm wandtegels! Benieuwd en geïnteresseerd geraakt in handvormen? We heten je van harte welkom in onze showroom. TIP: Bekijk ons Instagram account voor meer foto’s en filmpjes hierover!