Onderhouden – keramische tegels – natte ruimtes

Voordat je begint

Lees het etiket voor gebruik van het product goed door. Werk op een schoon, droog en vlekvrij oppervlak. Test het product voordat u begint op een onopvallende plaats of een losse tegel om het effect, de hoeveelheid en de werktijd te bepalen.

Een kort en overzichtelijk onderhoudsadvies van keramische tegels in natte ruimtes, kan je hieronder downloaden.

Onderhoudsadvies keramische tegels – natte ruimtes

1

Grove verontreiniging

Begin met de vloer grof te                                                        Onderhoudsmiddelen die wij aanraden:
verontreinigen zodat je                                                             - HMK P324 Edelzeep
gebruik maakt van de                                                               - HMK P326 Cotto onderhoudsmelk 
maximale werking van het                                                       (Na 5 behandelingen met P324, de vloer met
onderhoudsmiddel.                                                                   P326 te behandelen)
2

Warm water toevoegen

Zorg ervoor dat je een emmer ter beschikking hebt waar je het onderhoudsmiddel en warm water in kan doen. Alleen de Intensieve tegelreiniger moet verdund worden, zie specificatiesAanbevolen gereedschap:


– Emmer        -Dweil mop


3

Vloer dweilen

Nadat de emmer is gevuld met het warme water en het onderhoudsmiddel, kan je beginnen met de vloer nat te dweilen. Zorg ervoor dat heel de vloer gedweild is die je wilt onderhouden.4

Klamvochtig nawissen


Zodra heel de vloer is gedweild moet je de vloer nog klamvochtig nawissen zodat het het overige middel wordt verwijderd van de vloer.


5

Vloer laten drogen

Als al het overige middel van de vloer is verwijderd dan moet je het ongeveer 15 minuten laten drogen. Zorg ervoor dat niemand op de vloer gaat staan als de vloer aan het drogen is, dit verstoord het onderhoud.6

Periodiek

Doe al deze stappen eens in de maand om optimaal van de tegels te genieten. Natuurlijk kan je ook eens per week gewoon de vloer schoonmaken met wat zeep en warm water.

 

Winkeltje showroom

Voor het reinigen, beschermen en onderhouden heb je verschillende soorten middelen nodig. Veel van deze middelen zijn te verkrijgen in ons winkeltje, dat bevindt in onze prachtige showroom. Hebben we het middel niet? Ga naar de website van Moeller Stone Care en bestel gemakkelijk jou nodige middel.
Bezoek de showroom