Onderhouden – keramische tegels – droge ruimtes

Voordat je begint

Lees het etiket voor gebruik van het product goed door. Indien de vloer net gelegd en gevoegd is: de vloer eerst laten drogen (vraag om advies bij jouw tegelleverancier). De vloerverwarming dient bij intensieve reiniging uitgeschakeld te zijn (dit vergemakkelijkt de reiniging). Test het product op bijvoorbeeld een onopvallende plaats of losse tegel. Hierdoor kan je de menggraad, het effect en de werktijd bepalen.

Een kort en overzichtelijk onderhoudsadvies van keramische tegels in droge ruimtes, kan je hieronder downloaden.

Onderhoudsadvies keramische tegels – droge ruimtes

1

Grove verontreiniging

Begin met de vloer grof te                                                        Onderhoudsmiddelen die wij aanraden:
verontreinigen zodat je                                                             - HMK P315 Porcelanato onderhoudsreiniger
gebruik maakt van de                                                                - HMK R157 Intensieve tegelreiniger
maximale werking van het
onderhoudsmiddel.
2

Warm water toevoegen

Zorg ervoor dat je een emmer ter beschikking hebt waar je het onderhoudsmiddel en warm water in kan doen. Alleen de Intensieve tegelreiniger moet verdund worden, zie specificatiesAanbevolen gereedschap:


– Emmer        -Dweil mop


3

Vloer dweilen

Nadat de emmer is gevuld met het warme water en het onderhoudsmiddel, kan je beginnen met de vloer nat te dweilen. Zorg ervoor dat heel de vloer gedweild is die je wilt onderhouden.4

Klamvochtig nawissen


Zodra heel de vloer is gedweild moet je de vloer nog klamvochtig nawissen zodat het het overige middel wordt verwijderd van de vloer.


5

Vloer laten drogen

Als al het overige middel van de vloer is verwijderd dan moet je het ongeveer 15 minuten laten drogen. Zorg ervoor dat niemand op de vloer gaat staan als de vloer aan het drogen is, dit verstoord het onderhoud.6

Periodiek

Doe al deze stappen eens in de maand om optimaal van de tegels te genieten. Natuurlijk kan je ook eens per week gewoon de vloer schoonmaken met wat zeep en warm water. 

Winkeltje showroom

Voor het reinigen, beschermen en onderhouden heb je verschillende soorten middelen nodig. Veel van deze middelen zijn te verkrijgen in ons winkeltje, dat bevindt in onze prachtige showroom. Hebben we het middel niet? Ga naar de website van Moeller Stone Care en bestel gemakkelijk jou nodige middel.
Bezoek de showroom